Siste Nytt

Raseparade på Camp Villmark

RASEPARADE FOR SIBERIAN HUSKY PÅ CAMP VILLMARK LØRDAG 2. APRIL KL. 16.00

Norsk Siberian Husky Klubb ønsker at publikum på Camp Villmark skal bli bedre kjent med vår rase, og viser frem våre hunder på Raseparaden lørdag kl. 16.00. Siberian husky er den minste polarhunden, og den raskeste. Siberian husky kommer opprinnelig fra Sibir, derav navnet, men den ble først anerkjent som egen rase i American Kennel Club (AKC) i 1930.

En siberian husky er en rask løpshund med et sterkt jaktinstinkt. Den er lykkelig når den får løpe foran en slede eller en vogn, og den synes det er morsommere dess flere de er sammen. Den er et utpreget flokkdyr.

En siberian skal ha god pels og tåle å ligge ute en vinterdag, selv om den også trives godt innomhus i sofaen. De er godlynte individer og er vennlige mot folk og artsfrender, men noen kan være litt reserverte. Har du først fått en siberian får du snart flere.

Flertallet av dagens norske siberian husky-eiere har hundene til tur, mens en del fortsatt konkurrerer med renrasede siberian huskyspann. Det kreves en del tålmodighet for å skaffe seg et bra renraset spann, men det er slettes ikke umulig. Her til lands er interessen for sprint-, mellom- og langdistanseløp med siberian husky økende.

VIKTIGE PROPORSJONER
Kroppen skal være lengre enn høy, og ikke kvadratisk. For sin funksjon skal benlengden være noe mere enn brystdybden.

Feil proporsjoner og mål gjør at hunden får et handikap i forhold til sin funksjon. Den klarer ikke oppgave som rasen er tiltenkt på en tilfredsstillende måte. En hund med feil proporsjoner er begrenset i sin evne til å fungere som sledehund. Den kan være vakker, men det er ikke den funksjonelle sledehund som rasestandarden beskriver.

VELKOMMEN TIL NORSK SIBERIAN HUSKY KLUBBS STAND D07-34
Her kan du hilse på hundene våre, lære mer om rasen eller få råd og tips om hundekjøring.

Les mer om Norsk Siberian Husky Klubb på Camp Villmark HER

Gå tilbake

best replica watches