Aktiviteter

Vintersamling (februar)
Vintersamlingen er høydepunktet i årshjulet til NSHK. Den årlige begivenheten finner sted siste helgen i uke 8, og klubbens hovedløp; 5-mila og Huskysprinten arrangeres over to dager (2×5 mil og 2xsprintklassene). I tillegg har man det uhøytidelige Rekruttløpet på 10 km (åpent for alle hunderaser) og ikke minst barneløp for de yngste rekruttene. Vintersamlingen har både et viktig sosialt og sportslig aspekt.

Foto Viggo Jørgensen

Dørstokkmila (mars)
Løpet har siden starten i 2012 foregått på Hamar hundekjørerarena i regi av Norsk Siberian Husky Klubbs lokallag Oslo og Akershus og var opprinnelig et endagsløp. Formålet med å arrangere løpet var å ha et lavterskelarrangement for alle som vil prøve seg på løp. Løpet er åpent for alle, uansett erfaring og hunderase(type). I 2020 tok styret over arrangementet. Det er fortsatt først og fremst et rekrutteringsløp, men enkelte klasser er også godkjente som trekkhundprøver og går over to dager. Som en kuriositet ble løpet i 2016 midlertidig flyttet til Birkebeinerstadion på Lillehammer som et testløp før WSA EM som var tildelt til Norge i 2017. WSA EM ble ikke noe av, og erfaringen fra Birkebeinerstadion var at de løypene egner seg dårlig for hundekjøring. På Dørstokkmila arrangeres de fleste sprintklasser, samt noen mellomdistanseklasser, snørekjøring og nordisk.

Camp Villmark, Lillestrøm (april)
NSHK har hatt egen stand på denne messen i flere år. På standen har vi hunder, hundeutstyr og folk med trekkhunderfaring som deler sine erfaringer med alle som måtte komme forbi.

Foto Jeger Bjørnson


NSHKs spesialutstilling (mai)
I mai arrangerer vi spesialutstilling for Siberian husky, der klubbens medlemmer oppfordres til å delta med sine flotte hunder. Årsmøtet, klubbens øverste styrende organ, avholdes som regel den samme helgen som spesialutstillingen.


Høstsamling på barmark (oktober)
Her møtes man til et sosialt og uhøytidelig treff i begynnelsen av treningssesongen. Vognløp, snørekjøring med sykkel/sparkesykkel, snøreløping, hundetrening, bikkjeprat og sosialt samvær står på programmet.


Oslo Dog Show, Lillestrøm (tidligere Dogs4All) (november)
NSHK har hatt egen stand på denne messen i flere år. På standen har vi hunder, hundeutstyr og folk med trekkhunderfaring som deler sine erfaringer med alle som måtte komme forbi. Vi har i tillegg arrangert hundekjøring for publikum utenfor inngangen.

Foto Jeger Bjørnson

Fotos Rikke Bergendahl