Utstilling

Fra NSHKs spesialutstilling 2022. Dommer: Sally Leich, England. BIR (BOB) Cazan, eier og oppdretter Hilde Margrethe Okstad, BIM (BOS) Winter Ronins Adventure Moira, eier Tone B Hansen, oppdretter Saskia van Es. Foto: Anita H. Engebakken-Fjell

Norsk Siberian Husky Klubbs Spesialutstilling
Hver vår, gjerne i forbindelse med årsmøtet, arrangerer klubben spesialutstilling for rasen. Det er viktig for Norsk Siberian Husky Klubb å bevare rasen som en funksjonelt bygget sledehund fremfor for den tyngre utstillingstypen man finner i mange andre land. Klubben ønsker så langt det er mulig å invitere dommere som har gode kunnskaper om siberian husky og dens opprinnelige funksjon som sledehund, og som har deltatt på klubbens dommerkonferanse.

Deltagelse i brukshundklassen
For å kunne delta i brukshundklassen må hunden ha minimum 3. premie* fra Trekkhundprøver for polare raser.

Utstillinger for siberian husky
Terminlisten for årets utstillinger ligger på NKKs nettsider.

NORSK UTSTILLINGSCHAMPIONAT (N UCH)
For å få tittelen N UCH må hunden i tillegg til de generelle kravene ha oppnådd minst en 3. premie* på trekkhundprøve for polare raser innenfor prøvetypene: Nordisk stil, kort distanse, mellomdistanse eller langdistanse.

* Definisjonen for en 3. premie finner du under punkt 5.2 i regler for trekkhundprøver, polare raser

NORSK TREKKHUNDCHAMPIONAT (N TCH)
For å få tittelen N TCH må hunden ha minst tre 1. premier fra trekkhundprøver for polare raser. 1. premiene kan være en blanding av KD (sprint), MD (mellomdistanse), og LD (langdistianse). I tillegg skal hunden ha minst en gang Very good på utstilling etter fylte 15 måneder eller senere i et av de nordiske land.

Ny i ringen? Les NKKs hefte spesielt beregnet på deg som er fersk i utstillingsringen. Her får du utstillingsreglene forklart på en lettfattelig måte.

Manuelt påmeldingsskjema for utstilling lastes ned HER

Les mer om Norsk Kennel Klubs utstillingsregler her
Les Norsk Kennel Klubs Championatregler her
Les mer om Trekkhundprøver her 
Les mer om selve trekkhundprøven her