Rasestandard

Klubbens Rasekompendium er til salgs til medlemmer for kr 200,- pluss porto, det kan bestilles på post@siberian-husky.net.

Rasestandarder i forskjellige versjoner:
Rasestandarden (English)
Rasestandarden 1932
Rasestandard Siberian husky FCI 270 (gjeldende standard)Opprinnelsesland/hjemland

USA
 
Helhetsinntrykk
Middels stor arbeidshund, rask og lett på foten, ledige og elegante bevegelser. Den moderat kompakte kroppen med tett pels, opprettstående ører og buskete hale antyder rasens arktiske opprinnelse. Karakteriske flytende og tilsynelatende uanstrengte bevegelser. Utfører sin opprinnelig funksjon i selen med å trekke en lett last i moderat tempo over store avstander. Kroppsproporsjoner og form viser balanse mellom kraft, hurtighet og utholdenhet. Hannhundene maskuline uten å være grove, tispene feminine uten å være spinkle. I riktig kondisjon med fast og velutviklet muskulatur har den ingen overdreven vekt.
 
Viktige proporsjoner
Sett fra siden er kroppslengden fra brystbenspissen til sittebensknuten litt lengre enn mankehøyden.
Snute:skalle = 1:1.
 
Adferd/ temperament
Livlig, vennlig, interessert og til og med ertelysten. Våken og utadvendt. Har ingen egenskaper som vakthund, heller ikke overdrevent mistenksom overfor fremmede eller aggressiv overfor andre hunder. En viss grad av verdighet og reserverthet kan finnes hos den voksne hunden. Dens intelligens, medgjørlighet og entusiastiske legning gjør den til en hyggelig og villig arbeidskamerat.